OPROEP op zoek naar VG&L collega's uit de jaren 1942 tot 1948

Geplaatst op zondag 16 oktober 2011 @ 13:28 , 909 keer bekeken

 

geboren op 17 october 1918 te Swalmen

geslaagd voor het examen monteur via schriftelijke PBNA cursus - Werkmeester BOVAG op of rond 1 maart 1942
aangenomen bij A.T.O Van Gend & Loos, locatie Roermond op of rond 1 maart 1942.  
Eerste job als chauffeur / monteur bij een soort vliegende ploeg voor de locaties Roermond, Heerlen, Venlo en Venray
voor de wet getrouw te Swalmen op 9 maart 1942 met Elisabeth Backers
voor de kerk getrouwd te Swalmen op 1 augustus 1942
woonachtig te Sint Odilienberg, Sint Odiliastraat, 75 vanaf 1 augustus 1942
Volgende job A.T.O : inspectie te Venlo, Kleine Heide, samen met Jos de Korte, collega monteur uit Maastricht, dump van 150 wagens, stock van het Amerikaanse leger ophalen in Versailles Frankrijk, naar Nederland brengen, nazien en ingebruik stellen, samen met een 15-tal monteurs. Legitimatiebewijs ATO, nodig om s nacht (tijdens de oorlog) met voertuigen te mogen rijden (geen datum)
Opleiding A.T.O in Utrecht to chef monteur voor de periode van een jaar.  Inwonend bij een collega.  In het weekend naar huis.  Baas:  Hr. Krentz, woonachtig te Utrecht.
Betrokken bij de convooien naar Praag vlak na de oorlog.  Inspecties van de convooien door Duitsland om diefstal van de ladingen te voorkomen.  Inspecties gebeurden met een Matchless motor van de ATO.
Instructeur Technische Dienst, Inspectie Zuid verantwoordelijk voor inspecties 3 zuidelijke provincies Noord-Brabant / Zeeland / Limburg met een team van 120 mekaniekers.  Kamer afgehuurd in Hotel de Wildeman (locatie ?_ voor de administratie van de inspectie. - Legitimatiebewijs NV A.T.O / v. GEND & LOOS Eindhoven met bevoegdheid alle firma voertuigen op lading en papieren te controleren in de provincies N-Brabant, Limburg & Zeeland (A. J. Lammers - adj. Inspecteur 4 juni 1946)
Verhuisd naar 's Hertogenbosch, Baden Powellstraat, 27 op 5 october 1946
Laatste job bij ATO.  Chef garage Eindhoven.  Meestal benzinemotoren maar ook enkele diesels (Kromhout)  Chef was Hr. Egginck, verantwoordelijk voor VG &L Nederland en o.a. woonachtig te Amsterdam.  Mijn vader heeft nog lang contact gehad met de Heer Egginck.
Mijn vader heeft de firma verlaten op of rond 1 juni 1948, voornamelijk omwille van zijn voorliefde voor diesel motoren. 
Op 1 augustus 1951 is mijn vader verhuisd naar Belgie en is daar nog steeds woonachtig:  Kapelledreef, 3  9960 ASSENEDE.  Hij heeft geen email, maar alle correspondentie die ik ontvang, krijgt hij ook.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: